Longin Rosiak otrzymał naganę od prezydenta

Polityka, politycy, partie polityczne w Walbrzychu i okolicach

Postprzez Redakcja Pią Lut 19, 2010 9:14 am

Longin Rosiak - radny powiatowy, działacz Wałbrzyskiej Wspólnoty Samorządowej i pracownik Urzędu Miejskiego w Wałbrzychu protestuje przeciw naganie, jakiej udzielił mu pracodawca, czyli prezydent Piotr Kruczkowski. Zdaniem Rosiaka, kara jest bezpodstawna i wysoce niesprawiedliwa.

- To są przygotowania do usunięcia mnie z urzędu. Trzy nagany, to podstawa do dyscyplinarnego zwolnienia - podejrzewa radny. Poszło wypowiedź dla jednej z lokalnych telewizji. Longin Rosiak w rozmowie z radnym Arturem Torbusem, zdaniem prezydenta, “przekroczył granice dozwolonej krytyki”, naruszając przepisy kodeksu pracy oraz ustawy o pracownikach samorządowych. Szczególne oburzenie prezydenta - pracodawcy Longina Rosiaka - wywołało zarzucanie mu kłamstwa. - Zamierzam się odwołać od tej nagany. Oczekuję, że zostanie cofnięta. Jeśli nie - złożę pozew w sądzie pracy o szykanowaniu mnie w miejscu pracy - mówi Longin Rosiak. - Podtrzymuję wszystkie wymienione zarzuty - podkreśla szefowa kadr w Urzędzie Miejskim, Maria Karkosz. Zdaniem urzędniczki, za wykroczenia jakie popenił Longin Rosiak, prezydent mówł wystąpić z wnioskiem o dyscyplinarne zwolnienie, powołując się na odpowiedni paragraf. - Uważam, że nagana nie zostanie cofnięta - wyjaśnia Maria Karkosz.

Autor:

Czytaj więcej na: Longin Rosiak otrzymał naganę od prezydenta
Redakcja

Dołączenie: Śro Cze 17, 2009 12:34 pm

Re: Longin Rosiak otrzymał naganę od prezydenta

Postprzez Jacek Nie Gru 05, 2010 3:17 am

Co za wstyd mieć takiego radnego . Przypomina mi ormowca nagrywającego kazania w kościele , za komuny.
Poświęcić koleżeństwo , dobre imię , okazać się mendą dla interesu lokalnej sprawy . Burak do potęgi !
Jacek

Re: Longin Rosiak otrzymał naganę od prezydenta

Postprzez wzburzony Wto Gru 07, 2010 9:08 am

Rosiak ty nie skladaj zadnej skargi bo bardzo dobrze zrobil prezydent ty masz szczescie ze nie wyzucil takiej szui na pysk .Ty lepiej wyrob sobie grupe inwalidzka sobie i aluni bo bedziecie zamiatac ratusz a do sprzatania potrzebna jest grupa inwalidzka.Zniszczyles czlowiekowi zycie ty juz zapomniales jak jezdziles po pijaku jak byles w MO.ty myslisz ze zawsze jestes nietykalny za to zeby nic nie robic a brac pieniadze to bys wlasna matke sprzedal.Do lopaty z takim jak ty trzeba Walbrzych odsniezyc nigdy nie schanbiles sie prawdziwa praca.Ja jakbym mnial takiego ojca to bym sie wogole nie pokazywal w szkole ale jaka mac taka nac .SZKODA ROMANA LUDWICZUKA ALE WIEKSZOSC LUDZI WIERZY ZE SIE WYTLUMACZY TRZYMAMY KCIUKI ZA NIEGO.
wzburzony

Powróć do Polityka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Mapa strony

motoryzacja - rolety bambusowe - hotel karpacz - maszyny cnc - tapety ścienne - uzdrowiska Dolny Śląsk